• Kajaktiv Tjörn

  Vi hoppas att du kommer gilla västkusten lika mycket som vi gör, och att även du ska hitta ditt eget smultronställe kring någon av de tusen öar den Bohuslänska kusten har att erbjuda. Hos oss kan du gå kurser, följa med på turer eller hyra kajak för att på egen hand utforska Bästkusten. I vår butik hittar du kajaker och utrustning från bland annat Prijon, P&H, Venture, Palm, Hiko, Robson mm. Vi hjälper dig gärna att hitta utrustning som passar dina äventyr!

  Läs mer..

   


  Nordiska Akvarellmuseet

  Det finns en oemotståndlig attraktion i mötet mellan den dramatiska naturen, den utvecklande konsten och det inspirerande samtalet. Här på Nordiska Akvarellmuseet försöker vi stimulera alla sinnen.

  Hit kan du komma för att se utställningar i världsklass, lyssna på intressanta föredrag eller avnjuta en konsert. Vårt unika läge gör att du som besökare kan förena konst med bad, kulturarrangemang och mat. Eller varför inte slå dig ner i vår öppna verkstad för att måla en stund.

  Läs mer..

   


  Pilane

  När Tony Craggs ”Versus” premiärvisades 2011 på Louvren i Paris så hyllades det av publik och kritiker som ett nutida mästerverk. Sommaren 2014 var det premiär för Craggs utomhusversion av ”Versus” i naturens egen konsthall i Pilane på Tjörn. Djur, natur och skulptur. Att så många ledande konstnärer är måna om att ställa ut i Pilane är ingen tillfällighet. Det vackra Bohuslänska kulturlandskapet, de mångtusenåriga fornlämningarna, de fritt betande fåren – allt samverkar till en sommarmix av upplevelser utöver det vanliga.

  Läs mer..

   


  Salt & Sill

  Längst ut på Tjörns västsida, på sillön Klädesholmen, ligger Salt & Sill – restaurangen med Västkustens i särklass bästa läge. En härlig bryggservering och fönster med havsutsikt ger en nästan overklig närhet till havet – ett skådespel värt ett besök varesig de är stilla, blåser eller ligger is. Skärgårdskrogen har sedan starten 1999 varit känd för sin mat starkt präglad av hög kvalitet, lokala råvaror och kust och hav. Restaurangen har tilldelats omdömet “Värt en resa” och “Whites hjärta” av White Guide samt kvalitetsutmärkelsen “Västsvensk mersmak” av Västsvenska turistrådet. Salt & Sill serverar traditionella bohuslänska rätter blandat med nytänkande och sill, som egen specialitet.

  Läs mer..

   


  Tjörns Golfklubb

  Tjörns GK bildades 1990 och de första 9 hålen var spelklara 1992. Sex år senare var även drömmen om en 18-hålsbana förverkligad. Klubben har sedan några år ett nytt klubbhus som inrymmer reception, kansli, konferensrum, omklädningsrum, shop och restaurang. Klubben präglas av gemytlig atmosfär, skapad av en bra mix av fritids- och åretruntboende medlemmar på Tjörn. Banan går fram genom varierad terräng. Det kuperade bohuslänska landskapet bjuder på spännande och ibland tekniskt krävande hål. Den taktiske spelaren belönas oftast mer än den långtslående. Vackra vyer med både bondlandskap, skog och hav dyker upp längs banan. Glöm ej att stanna till och njut av utsikten när du puttat i bollen på 16:e hål!

  Läs mer..